Pål Varhaug Racing

Pål Varhaug Racing banner

Subscribe to RSS-feed

Pål Varhaug er italiensk mester

14.10.2008 pal_seier1.jpgPÃ¥l Varhaug (17) er italiensk mester Formel Renault 2.0. Det ble klart etter at han kjørte sikkert inn til en 5. plass i nest siste løp i mesterskapet pÃ¥ Monza-banen i dag. -Det var godt Ã¥ fÃ¥ avgjort mesterskapet i dag. NÃ¥ kan jeg senke skuldrene og bare kose meg i morgendagens løp, sier en glad Varhaug. NAF Gjesdal-fÃ¥reren har 40 poengs ledelse foran avslutningsløpet i morgen. Det er ikke mer enn Ã¥tte Ã¥r siden formel 1-stjernen Felipe Massa vant det samme mesterskapet, og nÃ¥ ønsker Varhaug Ã¥ gÃ¥ i brasilianerens fotspor. -Seieren her betyr veldig mye for min videre karriere. Det italienske mesterskapet regnes som det hardeste av alle de nasjonale mesterskapene i Formel Renault. Det blir lagt merke til, og det er fint Ã¥ ha pÃ¥ CV-en, sier PÃ¥l, som allerede har klart hva han kjører neste Ã¥r. -Da blir det Ã¥ ta et steg videre, til Formula Master. Det er en serie som blant annet kjøres sammen med to formel 1-løp, og det er et naturlig steg videre i karrieren, sier 17-Ã¥ringen. I dagens løp pÃ¥ Monza-banen startet PÃ¥l Varhaug fra andre startspor. Han kjørte hele tiden taktisk, og var mest opptatt av Ã¥ holde sin argeste konkurrent Niky Sebastiani bak seg. Det klarte han. Italieneren endte pÃ¥ en 10. plass, og dermed hadde Varhaug øket avstanden slik at den ikke kan utlignes i morgen. -Jeg var mer opptatt av Ã¥ sikre sammelagtseieren enn Ã¥ vinne dagens løp, og tok ikke noen unødvendige sjanser, sier PÃ¥l som kommer til Ã¥ slÃ¥ seg mer løs i mrogendagens avslutningsløp. -Ja da blir det full satsing. Jeg stÃ¥r i fjerde startspor, og vinneren i dagens løp sto ogsÃ¥ i fjerde spor, sÃ¥ det ser bra ut, gliser han. Det var spanske Genis Olive som vant dagens løp i flott høstvær pÃ¥ Monza. Nærmest fulgte Sergio Campana fra Italia og Cesar Ramos fra Brasil. PÃ¥l Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er ogsÃ¥ en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i Ã¥r. Resultater Monza, Lørdag 1. Genis Olive, Spania, 29 min 59,306 sek 2. Sergio Campana, Italia, +0,589 3. Cesar Ramos, Brasil, +1,690 4. Michele Faccin, Italia, +3,791 5. PÃ¥l Varhaug, Norge, +6,698 Sammenlagt etter 13 av 14 løp 1. PÃ¥l Varhaug, Norge, 306 poeng 2. Niky Sebastiani, Italia, 266 3. Michele Faccin, Italia, 261 4. Adrian Quaife Hobbs, Storbritannia, 260 5. Cesar Ramos, Brasil, 214 6. Segio Campana, Italia, 204