Pål Varhaug Racing

Pål Varhaug Racing banner

Subscribe to RSS-feed

Pål Varhaug åpnet på 2. plass

14.04.2008 dsc00320_2.JPGPÃ¥l Varhaug (16) la seg pÃ¥ en flott andreplass etter helgens Ã¥pningsrunde i det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0 pÃ¥ Vallelunga. PÃ¥l Varhaug var meget godt fornøyd med sin egen innsats i de to finalene pÃ¥ Vallelunga-banen i helgen. Han endte pÃ¥ henholdsvis 5. og 4. plass i de to løpene, og dermed la han seg pÃ¥ en 2. plass sammenlagt etter dette fÃ¥rste runden. Dette til tross for at oppladningen var ikke den beste med sykehus-besøk natt til lørdag. - Jeg fikk en liten aluminiumssplint inn pÃ¥ det ene øyet pÃ¥ fredag, og mÃ¥tte pÃ¥ sykehus for Ã¥ fÃ¥ den ut. Det ble en sen kveld, og i tillegg hadde jeg litt problemer med synet under kvalifiseringen pÃ¥ lørdag formiddag. Det var ikke farlig for selve kjøringen, men jeg hadde trøbbel med Ã¥ fokusere og se instrumentene i bilen skikkelig. Dermed bomgiret jeg et par ganger, kan PÃ¥l fortelle. Han kjørte inn til 7. beste tid i begge kvalifiseringene, og dermed startet han begge finalene fra 7. spor. Under fredagens trening var han tredje raskest av de 30 fÃ¥rerne. Første finale ble kjørt pÃ¥ lørdag ettermiddag, og der avanserte PÃ¥l til en 5. plass. I søndagens finale kom han enda et steg høyere og tok 4. plassen. -I dag lÃ¥ jeg lenge tett pÃ¥ fÃ¥reren foran meg, og jeg kunne tatt en sjanse pÃ¥ Ã¥ ta tredjeplassen. Men det kunne og-sÃ¥ endt galt, sÃ¥ jeg valgte Ã¥ sikre 4. plassen fremfor Ã¥ mÃ¥tte bryte løpet, sier PÃ¥l varhaug. Det var hans teamkollega Michele Faccin hos Jenzer Motorsport som vant dagens løp. Med 4. plass i gÃ¥r tok Faccin ledelsen i mesterskapet, mens PÃ¥l Varhaug altsÃ¥ sørget for at det er dobbelt ledelse til Jenzer-teamet etter denne fÃ¥rste runden. Det er 30 fÃ¥rere fra hele 11 forskjellige nasjoner som kjører det italienske mesterskapet, sÃ¥ man kan trygt si det er svært internasjonalt. I tillegg til europeiske nasjoner er ogsÃ¥ Canada, Colombia og Brasil representert. - Det viktigste for meg denne helgen var Ã¥ fÃ¥ bekreftet at jeg kan hevde meg blant de aller beste, og at seierspallen er innen rekke-vidde, sier Varhaug. I fjor kjørte han det Ã¥pne sveitsiske mesterskapet i Formel Renault, og endte pÃ¥ 2. plass. I Ã¥r skal han kjøre bÃ¥de det italienske mesterskapet og Euroserien. Det vil si at 16-Ã¥ringen skal konkurrere i ni forskjellige land gjennom sesongen. Første runde i Euroserien kjøres pÃ¥ Spa Francorshamps i Belgia 3.-4. mai. Før det skal PÃ¥l kjøre tester pÃ¥ de to franske banene Paul Ricard og Le Mans. PÃ¥l Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er ogsÃ¥ en av tre ut-øvere i NBFs elitegruppe i Ã¥r.