Pål Varhaug Racing

Pål Varhaug Racing banner

Subscribe to RSS-feed

Kjempekontrakt for Varhaug

01.02.2010

Pål Varhaug var rett før helgen i Italia og signerte en kontrakt med Jenzer Motorsport for å kjøre årets sesong i GP3.

-Vi har hatt en muntlig avtale siden i høst, og det er godt å få alt det formelle i orden. Jeg er veldig fornøyd med kontrakten som inneholder det jeg trenger for å kunne kjempe helt i toppen av mesterskapet, sier en tilfreds Pål Varhaug.

GP3 er et helt nytt mesterskap, kun to hakk under Formel 1, og det første løpet er i Barcelona sammen med Formel 1 den 8. mai. Bilene har 2,0 liters turbomotorer, ser ut som litt mindre F1-biler og nivået på årets mesterskap blir ekstremt høyt med noen av de største racingtalentene i verden til start.

-I motorsporten er det jo slik at selv om Jenzer Motorsport ønsker meg som sjåfør så koster det fortsatt penger. Ettersom teamet har tro på at jeg kan kjempe helt i toppen har jeg fått en god pris, men fortsatt dreier det seg om mye penger, forklarer Pål.

Sesongen skal gjennomføres, men det er likevel nå sponsorjakten starter for fullt.

-Jo større budsjett jeg klarer å skaffe, jo større forutsetninger har jeg for å lykkes. Og vi har fortsatt et stykke igjen før vi har det budsjettet vi føler vi trenger for å vinne.

Pål Varhaug er i dag nærmere Formel 1 enn noen annen nordmann har vært tidligere. Hans definitive internasjonale gjennombrudd var da han ble italiensk mester i Formel Renault 2,0, som den yngste utøveren noensinne. Han var da yngre enn for eksempel Felipe Massa, som vant mesterskapet åtte år tidligere, og sannsynligvis var Påls prestasjon den største norske bilsportsprestasjonen dette året.

I fjor viste Varhaug at han kan kjempe i toppen umiddelbart i et nytt mesterskap også, da han var en gjenganger på seierspallen i Formel Master. I år blir imidlertid GP3 noe nytt for samtlige deltakere, og Pål er en av forhåndsfavorittene.

-Jeg har høye ambisjoner og gleder meg veldig til de første testene. I mellomtiden er det hard jobbing med treningssamling i alpene, moteshow i Oslo og kanskje litt isbanekjøring for å være best mulig forberedt til sesongen.

Share this post
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • MySpace
  • Digg
  • del.icio.us
« Back