Pål Varhaug Racing

Pål Varhaug Racing banner

Subscribe to RSS-feed

Dobbeltseier for Pål Varhaug i Budapest

11.05.2008 varhaug_hungaroring_pallen.jpgPÃ¥l Varhaug (17) kan juble over sin desidert beste racing-helg noensinne. Han la samtlige konkurrenter bak seg i begge løpene i det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0 pÃ¥ Hungaroring i Budapest. -Dette var bare helt utrolig. Bedre kan det ikke bli. Dette er det største jeg har oppnlevd, sier 17-Ã¥ringen fra Gjesdal i Rogaland. Han var nærmest i en klasse for seg selv i det ellers sÃ¥ tette selskapet. Han kvalifiserte seg til beste startspor i begge løpene, og han ledet begge løp fra start til mÃ¥l. Det til tross for at han ikke har kjørt pÃ¥ den ungarske formel 1-banen tidligere. Det er 30 fÃ¥rere fra hele 11 forskjellige nasjoner som kjører det italienske mesterskapet, sÃ¥ man kan trygt si det er svært internasjonalt. I tillegg til europeiske nasjoner er ogsÃ¥ Canada, Colombia og Brasil representert. Men det hindrer altsÃ¥ ikke formeltalentet fra Norge i Ã¥ hevde seg. Med helgens to seire leder han nÃ¥ det Ã¥pne italienske mesterskapet med hele 26 poengs margin. Et mesterskap som dagens formel 1-vinner i Tyrkia, Felipe Massa, vant i 2000. -Man kan nok ikke snakke om suverene seire i dette selskapet. Selv om jeg leder fra start til mÃ¥l i begge løpene var jeg aldri trygg. En liten feil, sÃ¥ har du to-tre konkurrenter forbi deg med en gang. Jeg kjente hele tiden at de lÃ¥ rett bak meg, sier Varhaug. PÃ¥l Varhaug har fÃ¥tt en knallstart pÃ¥ sesongen. Han lÃ¥ pÃ¥ en 2. plass i det italienske mesterskapet etter fÃ¥rste runde, men nÃ¥ leder han altsÃ¥ suverent. I tillegg ligger han pÃ¥ 11. plass i Europamesterskapet der det kun er kjørt en runde sÃ¥ langt. I fjor kjørte han det Ã¥pne sveitsiske mesterskapet, og endte pÃ¥ 2. plass. Neste løp for Varhaug er tredje runde i det italienske mesterskapet som kjøres pÃ¥ tsjekkiske Brno om to uker. PÃ¥l Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er ogsÃ¥ en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i Ã¥r. Resultater 1. runde Italiensk mesterskap Formel Renault 2.0, Hungaroring, Budapest 1.løp 17 runder 1. PÃ¥l Varhaug, Norge, 31 min 29,693 sek 2. Cesar Ramos, Brasil, +0,314 3. Niki Sebastiani, Italia, +1,633 4. Genis Olive, Spania, +1,853 5. Adrian Quaife Hobbs, Storbritannia, +2,679 2. løp 14 runder 1. PÃ¥l Varhaug, Norge, 30 min 8,065 sek 2. Cesar Ramos, Brasil, +0,398 sek 3. Niki Sebastiani, Italia, +0,941 4. Adrian Quaife Hobbs, Storbritannia, +3,321 5. Genis Olive, Spania, +6.541 Sammenlagt etter 2. runder (4 løp) 1. PÃ¥l Varhaug, Norge, 110 poeng 2. Michele Faccin, Italia, 84 2. Niki Sebastiani, Italia, 84 4. Cesar Ramos, Brasil, 80 5. Adrian Quaife Hobbs, Storbritannia, 72